Tävling – Bioblitzbingo!

(Aktiviteten är inte längre aktuell)

Aktiviteten avslutades 31 maj 2020
Biotopia

Årets Bioblitz Linné i samband med den biologiska mångfaldens dag kommer att firas med en Bingotävling! Vi kommer att dela ut länkar till tre stycken bingon vid tävlingsstart, en med svampar, en med fåglar en med blommor. Brickorna innehåller arter som du kan hitta just nu i Uppland och andra delar av Sverige.

Det finns två priser att vinna per bingo: Den som först skickar in en hel rad (4 arter) vinner det lilla priset, och den som först skickar in hela brickan (16 arter) vinner det stora priset. Det stora priserna är fältböcker (svampar, växter eller fåglar), det lilla priset är en lupp, mindre bok, eller en plansch. Vinnarna meddelas per e-post!

Gör så här:

1. Välj ett eller flera Bingon som du vill göra.
2. Slumpa fram en bingobricka. Bingobrickan är personlig för dig, så varje tävlande har en unik bricka.
3. Gå ut och spana efter arter. Du kan behöva fundera lite på vilka miljöer du ska ta dig till för att hitta alla.
4. När du hittar (ser eller hör) en art på din bricka, kryssar du för den i brickan och kan börja leta efter nästa! Glöm inte att spara din personliga bingolänk om du vill leta under flera dagar.

Bingolänkar:

Länk till växtbingo

Urval av arter samt bilder: Lisel Hamring

Länk till svampbingo

Urval av arter samt bilder: Björn Bråvander

Länk till fågelbingo

Urval av arter: Samuel Persson & Fredrik Sundberg
Bilder: Wikimedia Commons

Du skickar in ditt svar till: info@biotopia.nu

För att din bricka ska bli godkänd vill vi att du skriver lokal (var du såg arten), och skickar med en bild från ditt artletande som vi får publicera i sociala medier. Vinnarna presenteras här och på Biotopias Facebook och Instagram-konto.

Sök aktivitet